Temp:ish i BBQ-marinad är verkligen en favorit. Temp:ish nötiga och smöriga smak gifter sig verkligen med den rökiga smaken, mums! Ett stort plus är att det passar till så mycket, exempelvis till en TLT (BLT med Temp:ish), i en wrap, på grillspett eller i en bánh mì - ja listan kan göras lång… Ett tips är att dubbla receptet på såsen och förvara i kylen!
Total tid: 25 min
Nivå: lätt
Portioner: -
Ingredienser:
180 g Alspånskrökt Helbit alt. 200 g Naturell Helbit
BBQ-sås:
1 msk neutral olja, till stekning ½ hackad gul lök 2 finhackade vitlöksklyftor 2 cm finriven färsk ingefära 2 msk tomatpuré 1 krm chipotle chili ½ tsk rökt paprikapulver 1 msk rörsocker 1 dl vatten 2 msk japansk soja 1 msk rödvinsvinäger salt & peppar
Gör såhär:
Comments