Kan man panera Temp:ish? Klart man kan!
Här har vi en dubbelpanerad "Temp:ish-filé" med pasternack-och potatismos, remouladsås och gröna ärter - mums! Extra gott blir det med inlagd gurka och lite pressad citron också. En lite extra lyxig vardagsmiddag som passar perfekt i mellandagarna.
(Går såklart att även servera helt vegansk om så önskas)
Total tid: 60 minuter
Nivå: Medel
Portioner: 4 st
Ingredienser:
Mos:
400 g skalad palsternacka
400 g skalad mjölig potatis
75 g smör
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Citronzest
Panerad Tempish:
350 g tinad & skivad Temp:ish “Your Style Helbit”
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
2 dl panko
3 msk rapsolja
Remouladsås:
1,5 dl ättiksgurka/pickles
3 msk kapris
2,5 dl majonnäs
0,5 dl creme fraiche
1 krm salt och vitpeppar
1 tsk curry
Tillbehör:
Gröna ärter
Inlagd gurka
Citron
Gör så här:
Skala palsternacka och potatis. Skär dem i mindre bitar och låt koka i ca 20 minuter tills de blir mjuka.
Mosa palsternacka och potatis med smör, mjölk och smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja och citronzest innan servering.
Lägg majonnäsen och creme fraîche i en skål. Hacka pickles och kapris och blanda ner i majonnäsen. Tillsätt curry, salt och peppar och blanda ihop ordentligt.
Skär Temp:ish i skivor. Vispa upp ägget i en skål och tillsätt salt, häll mjöl och panko på varsin tallrik. Vänd Temp:ish först i mjöl, sedan i ägget och till sist i panko.
Hetta upp rapsolja och/eller smör i en stekpanna. Stek Temp:ish på medelvärme ca 4 min per sida.
Servera med moset, remouladsås, kokta ärter, inlagd gurka och en klyfta citron.
Comments