top of page

Dubbelpanerad Temp:ish Helbit med pasternack-och potatismos, remouladsås och gröna ärter


Kan man panera Temp:ish? Klart man kan!

Här har vi en dubbelpanerad "Temp:ish-filé" med pasternack-och potatismos, remouladsås och gröna ärter - mums! Extra gott blir det med inlagd gurka och lite pressad citron också. En lite extra lyxig vardagsmiddag som passar perfekt i mellandagarna.







(Går såklart att även servera helt vegansk om så önskas)

Total tid: 60 minuter

Nivå: Medel

Portioner: 4 st

Ingredienser:

Mos:

400 g skalad palsternacka

400 g skalad mjölig potatis

75 g smör

2 dl mjölk

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 msk hackad persilja

Citronzest

Panerad Tempish:

350 g tinad & skivad Temp:ish “Your Style Helbit”

1 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 ägg

2 dl panko

3 msk rapsolja

Remouladsås:

1,5 dl ättiksgurka/pickles

3 msk kapris

2,5 dl majonnäs

0,5 dl creme fraiche

1 krm salt och vitpeppar

1 tsk curry

Tillbehör:

Gröna ärter

Inlagd gurka

Citron


Gör så här:

  • Skala palsternacka och potatis. Skär dem i mindre bitar och låt koka i ca 20 minuter tills de blir mjuka.

  • Mosa palsternacka och potatis med smör, mjölk och smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja och citronzest innan servering.

  • Lägg majonnäsen och creme fraîche i en skål. Hacka pickles och kapris och blanda ner i majonnäsen. Tillsätt curry, salt och peppar och blanda ihop ordentligt.

  • Skär Temp:ish i skivor. Vispa upp ägget i en skål och tillsätt salt, häll mjöl och panko på varsin tallrik. Vänd Temp:ish först i mjöl, sedan i ägget och till sist i panko.

  • Hetta upp rapsolja och/eller smör i en stekpanna. Stek Temp:ish på medelvärme ca 4 min per sida.

  • Servera med moset, remouladsås, kokta ärter, inlagd gurka och en klyfta citron.




Comments


bottom of page