top of page

Glazade Temp:ish-ribs med krämig kålsallad, valnötter och fikon - Temp:ish Your Style Helbit


Här har vi riktigt saftiga och smakrika Temp:ish-ribs med en krämig och lätt syrlig kålsallad med valnötter och fikon - ett måste på julbordet!















Tillagningstid: 90 min + marinering

Nivå: Mellan

Portioner: 4 st


Ingredienser:

350 g Temp:ish "Your Style" Helbit


Marinad/Glaze:

1 dl äppelcidervinäger

0,5 dl naturell olja

2 msk sirap

0,5 dl farinsocker

5 cm riven ingefära

5 rivna vitlöksklyftor

0,5 dl ljus japansk soja

1 msk söt stark senap

3 msk dijonsenap

1 msk sambal olek

1 tsk kanel

3 nejlikor

Salt & Svartpeppar


Kålsallad:

0,5 dl majonäs

2 msk creme fraiche

1 msk dijonsenap

1 citron, saft och zest

Salt & peppar

100 g skuren grönkål

200 g tunt skivad brysselkål

1 msk olivolja

1 tsk salt

2 skivade färska fikon

Valnötter


Gör så här:

  • Tina Temp:ishen i ca 2 timmar i rumstemperatur. Skär Temp:ish i ca 1 cm tjocka skivor på bredden, dela sedan skivorna på mitten.

  • Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en bunke.

  • Lägg Temp:ish-ribsen i en plastpåse och häll på hälften av marinaden och gnid in. Låt gärna marinera i 24 timmar i kylen om möjligt.

  • Låt resterande marinad koka ihop till en glaze i ca 10 min tills den blivit simmig, låt svalna.

  • Sätt ugnen på 225 grader, grill.

  • Börja med salladen, blanda majonäs, creme fraiche, dijonsenap. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

  • Lägg grönkål och brysselkål i en bunke. Massera in salt och olivolja.

  • Lägg Temp:ish-ribsen och marinaden i en ugnsform, tillaga i ugnen i ca 12 minuter.

  • Pensla glazen på Temp:ish-ribsen, kör in i ugnen i ytterligare 5 minuter.

  • Blanda majonäsröran med kålsalladen och lägg på ett uppläggningsfat.

  • Toppa med citronzest, fikon och valnötter.

  • Lägg Temp:ish-ribsen på kålsalladen och servera!

Comments


bottom of page