Detta är en twist av det kinesiska receptet Dan dan nudlar, lite enklare och lite godare enligt mig. En riktigt smakrik och snabb nudelrätt där sichuanpepparn är pricken över i:et! Du måste testa!
Total tid: 30 minuter
Nivå: Mellan
Portioner: 4 st
Ingredienser:
1 msk sichuanpeppar
300 g risnudlar, gärna 10 mm breda
Färsen:
Neutral olja, till stekning
125 g strimlad vårlök
300 g Temp:ish “Your Style färs”
4 msk hackad surkål
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 msk ljus japansk soja
2 tsk sesamolja
Sås:
½ msk grönsaksbuljongpulver
1 msk sambal oelek (eller efter smak)
2 msk neutral olja
2 msk strösocker
2 msk tahini
3 msk ljus japansk soja
4 msk balsamvinäger
1 dl vatten
Till servering:
Gröna delen på vårlöken
Koriander
Röd chili
Surkål
Gör så här:
1. Rosta sichuanpeppar i en torr stekpanna, mortla lätt och ställ åt sidan.
2. Strimla vårlöken och spara de gröna delarna till servering.
3. Värm en stekpanna och tillsätt neutral olja och Temp:ish färs, låt steka hårt tills den fått färg i ca 5 minuter. Tillsätt vårlök, hackad surkål, vitlök, ingefära, japansk soja samt sesamolja, låt steka i ytterligare ca 5 minuter, ställ åt sidan.
Blanda alla ingredienser till såsen och låt koka ihop i en stekpanna ett par minuter. Vänd ner färsen i såsen.
4. Koka risnudlarna enligt förpackningen och vänd ner dem i såsen, lite vatten får gärna komma med då det gör såsen krämig tack vare stärkelsen.
5. Toppa med den gröna delen på vårlöken, koriander, röd chili, surkål och sichuanpepparn.
Comments