Pad Thai är en riktig klassiker från Thailand. I det traditionella receptet är kyckling proteinkällan, i detta fall är det såklart Temp:ish. Med sin naturliga nödiga smak passar det kanon till hettan från chilin och sötman från pad thai såsen.
Givetvis kan man göra en egen pad thai sås, men i detta receptet använder vi en färdig. En perfekt vardagsmiddag som passar alla!
Total tid: 20 minuter
Nivå: Enkel
Portioner: 4 st
Ingredienser:
180 g risnudlar
3 msk rapsolja
300 g Temp:ish Asian Style
200 g strimlad vitkål
2 normalstora strimlade morötter
2 ägg
80 g böngroddar
1/2 hackad röd chili
1 dl Pad Thai sås
Till servering:
1 dl grovt hackade jordnötter
Strimlad vårlök
Koriander
Lime
Gör så här:
1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
2. Stek Temp:ish i matfett tills den fått stekyta. Ca 5-7 min.
3. Tillsätt strimlad vitkål och morot och låt steka med i ett par minuter.
4. Knäck äggen i stekpannan och rör om.
5. Hacka chilin, jordnötter och koriander.
6. Klipp nudlarna grovt och tillsätt tillsammans med böngroddar, chili och Pad Thai sås i stekpannan.
7.Toppa med jordnötter, strimlad vårlök och koriander, servera gärna med limeklyftor.
Comments